Julgranar och Midvinterblot

Det har handlat en hel del om granar här hemma. Det började med att grannarna satte upp sin Lisebergsgran i flaggstången. Den är ganska imponerande och fungerar utmärkt som riktmärke för att hitta till oss. Och för att komma hem till oss kör man igenom granen, ganska häftigt!












































Nästa gran som kom på tal var vår utomhusgran och den var ganska lätt ordnad. Det behöver ju inte vara världens snyggaste gran, det handlar ju mer om mysfaktorn.



Sedan kom den riktigt viktiga delen, granen vi skulle ha inne. Vi har alltid kungsgran eftersom de är så täta och fina. Vi hittade en som såg bra ut. Visst, stammen var väldigt grov, vilket borde ha gjort oss misstänkta, men vi tog den ändå. Första problemet var att få med den hem. Men vi fick in den i bilen, i alla fall det mesta av den!


Till slut fick vi hem den, lät den tina upp och fick efter mycket problem ner den i julgransfoten, med hjälp av yxa och såg. Vi ställde in den i vardagsrummet och insåg att den var mycket större än vad vi trodde. Den är inte så hög men väldigt vid. Ser nästan ut som en Disneygran. När vi började klä den insåg vi snabbt att en ljusslinga inte skulle räcka till, inte heller de kulor och glitter vi hade hemma. Men efter köp av ljusslinga, kulor och 15 m glitter är detta resultatet.



Väldigt fin, om jag får säga det själv!


När man flyttar till ett nytt område, som vi har gjort, finns det ibland seder som man får ta del av. En sed här i Skönningared är Midvinterblot. Det gick av stapeln i måndags och innebär en STOR brasa, glögg, varmkorv och fyrverkeri. Väldigt mysigt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0