Drive in-bio och dragracing

I onsdags var vi ju på bio, old style. Det är häftigt när några tusen(!) bilar ställer upp på travbanan. Bilden är tagen ganska tidigt och det är nog bara en tredjedel bilar på plats.

Filmduken är 12x26 meter och den hissas upp i luften.

Ljudet sänds ut via radion men vi vågade inte chansa på att batteriet skulle hålla så vi använde den här istället.
Alla sätt är bra utom de dåliga!

Filmen som visades var Sommaren med Göran. Ingen jättehöjdare men en del skratt bjöd den allt på.

Efter filmen ska alla dessa bilar ut från travbanan och helst så fort som möjligt. Tänk er följande: sista repliken på filmen är sagd, ca 2000 bilar startar motorerna och ungefär 1800 av dessa kör framåt för att komma ut genom en öppning som, i bästa fall, rymmer tre bilar i brädd! Det tar ungefär 30 sekunder så är det kaos. Bilarna står i formen av en solfjäder i försök att komma ut. Helt vansinnigt!! Men lite komiskt också! Önskar jag hade stått och filmat skådespelet.

Igår var det dags för Mopar on the Strip. Det är bilar som tillhör Moparkoncernen (Dodge, Plymouth, Chrysler) som tävlar 2 och 2 på en sträcka som är 201 meter. De snabbaste bilarna kör på ca 6.30 sekunder! Det bränns otroligt mycket gummi och det är många hästkrafter som jobbar! Häftigt!!

Vi har geocachat en hel del under den här veckan, det har blivit 26 st på 6 dagar och jag skulle tro att det blir ett par till idag! Börjar snart bli dags att lägga ut en egen gömma.

Nu ska vi packa och städa ur stugan. Mattias håller på för fullt så det är väl bäst jag slutar skriva och hjälper honom istället.

Kram på er!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0