Det är nära nu!

Oj, oj, oj nu är det nära. I morgonkväll bär det av med Tjejvasatåget till Oxberg. Det är så himla smidigt, vi åker nattåg dit och nattåg hem så vi behövde inte tänka på boende i Mora. Att dessutom göra resan med likasinnade ska bli väldigt kul!

Hur det har gått med förberedelserna ska jag inte gå in på här (eftersom det bara ska vara positiva saker med här). Fast det ska nog gå bra! Jag hämtade mina skidor på vallning igår och köpte även en midjeväska som jag är mycket nöjd med. Det är två fack för vattenflaskor och två fickor för andra prylar. Killarna i butiken såg lite fundersamma när det gällde fickorna. Vad ska man ha i dem?? Men det är ju lite som ska med ut i spåret, kamera, mobilen, lite energisnacks (läs godis), extra fästtejp och sen tillkommer det säkert något som jag inte har tänkt på än.

Det är lite nervöst, det måste jag erkänna! Eftersom vi aldrig har gjort detta innan så är det så mycket runt omkring som vi inte har riktig koll på, vi ska ha en väska som skickas till stället vi duschar på, en säck som vi lägger överdragskläderna i, när vi gått i mål så lämnar vi infrån oss skidorna och åker för att duscha och någonstans hämtar vi överdragskläderna. Tror nog att allt kommer lösa sig men det är så jobbigt att inte ha full koll.

Jag ska försöka få lite kort tagna som kommer upp här sedan. Och naturligtvis så kommer jag även redovisa resultatet oavsett hur det går.

Jag tror att våra kollegor kommer vara lika glada som vi när detta är gjort, det har nämligen varit väldigt mycket skidprat under en period nu :) Det är träning-, valla- och utrustningsprat mest hela tiden. Sen blir det lugnt ett tag innan vi drar igång med träningen inför TjejVättern, då börjar det på nytt igen. Fast kanske inte lika illa, cykla kan vi ju redan!!

Jag återkommer troligen på söndag med resultat och bilder. Håll tummarna!!

Kram på er! 

Nostalgi och längtan

Började skriva detta inlägg i tisdags men lunchrasten tog slut så jag hann aldrig färdigt. Fortsätter nu...

I går (läs i måndags) var jag och tränade på Active Welllnes. Där tränade jag innan vi flyttade till huset. Ja, kanske inte så väldigt frekvent under det sista året men innan dess var jag där jämt. Jag har även hållt en del pass där och trivs väldigt bra. Men efter flytten så kändes det inte så logiskt att träna där längre. Men i går gjorde jag alltså ett gästspel och guuuud vad jag längtar tillbaka! Det kanske inte är ett guldkorn att sakna något och tycka att det är trist att jag inte är där längre men istället får jag tänka på hur mycket roligt jag har haft där och alla underbara människor jag lärt känna. Det var tack vare två av dessa, Peter och Johanna, som jag till slut började hoppa in som vikarie på några pass och det har ju gett mig väldigt mycket positivt!

Så till er som tränar på Active kan jag bara säga grattis, det är ett toppenställe och jag är avis på er! Själv har jag köpt kort på Sportlife Älvängen och kommer säkert trivas där också.

Idag skiner solen och det är såå härligt att känna hur den värmer! Då vet jag att det går mot vår och det ser jag fram emot.

Någon undrar säkert hur det går med förberedelserna inför Tjejvasan. Det är ju inte långt kvar nu och det känns bra. Ska bli kul att genomföra det hela och jag är inte särskilt orolig över hur det kommer att gå. Kunde satsat mer på träningen men det kommer gå bra. Vi har över 6000 framför oss i spåret så vi kommer inte ha något tidsmål. Men jag tror nog att vi fortfarande kommer försöka prestera så bra det bara går utifrån förutsättningarna. Jag lovar att ge er en uppdatering när vi är klara! Och jag kommer säkert skriva mer om det innan vi åker också.

Kram på er! 


Snön bidrar till guldkorn!

Igår var jag ute och skottade vår gårdsplan. Det hade kommit ganska mycket snö under natten och dagen så det var lite smått besvärligt att köra ner med bilen. Jag skottade även en gång fram till trappen vid slänten för att underlätta när vi ska till bussen. Mattias var ganska glad över det när han kom hem, det är ju inte alltid så kul att pulsa fram i 3 dm djup snö. 
Lite kors och tvärs över vår tomt är det spår efter grannkatten som har sin lilla spaningsrunda hos oss. När jag gick till bussen i morse (på den fint uppskottade gången) kunde jag konstatera att även katten var glad över att jag hade skottat. Det var nämligen kattspår i Mattias fotspår! Det såg ganska roligt ut.

Får se om det finns några fler överraskningar i snön när jag kommer hem!

Kram på er!

Oj, oj, oj....

...vad det var länge sen sist. Jag har full förståelse om ni tröttnar på mig när jag är så dålig på att skriva inlägg. Försöker ta mig i kragen!

Det känns som om det mesta just nu kretsar kring snö, jobb och förberedelse för Tjejvasan. Skidåkningen går ganska bra men jag börjar bli lite otålig, vill köra Tjejvasan NU! Vi har lagt ner planerna på att prestera någon vettig tid då vi kommer ha ca 6000 personer framför oss i spåren. Vi kommer naturligtvis försöka ta oss om en hel del av dessa men vi fick sänka våra ambitioner när vi insåg hur det skulle bli. Ser fram mot hela den helgen, vi åker ju SJs Tjejvasa-tåg dit och hem och jag tror nog att det kommer bli en rolig upplevelse bara det.

På jobbet händer det också lite. Vårt arbetslag hade möte med vår chef i går och det var ett väldigt bra möte. Vi kände oss alla peppade och mer positiva när vi gick hem, skönt att få känna så i dessa tider med sparkrav och ökning av antalet barn i gruppen.

Och så har vi snön! Vem kunde tro att vi skulle få så mycket snö under så lång tid? Det är ju som när jag var liten, snö hela vintern. Jag har vid några tillfällen förundrats över det speciella ljus som blir när snön ligger vit, månen lyser och borde vara mörkt. När jag hämtade tidningen härom morgonen så var jag tvungen att bara stanna och stå still och ta in det, storslaget!

Måste fortsätta jobba nu! Kram på er!

RSS 2.0