Gott slut och Gott Nytt År!

Så här när året bara har några enstaka timmar kvar känns det som det är läge för lite reflektioner och tillbakablickar. 2009 bjöd på mycket att glädjas åt, många av mina kompisar fick barn, vi åkte på en härlig resa till USA och husköpet, så klart! Det överträffar allt!! Att få bo här, i vårt alldeles egna hus, på landet är underbart och jag kan, fortfarande, knappt tro att det är sant.

Mycket som har skett under 2009 har gjort att jag vuxit som människa, jag har lärt mig saker om mig själv och min omgivning, fått erfarenheter som jag när jag var mitt i det hellre hade varit utan men som så här efteråt har givit mig mycket och gjort mig lite klokare.
Det som har skett ligger bakom oss men det vore dumt att inte ta lärdom av det som händer, både bra och dåligt. När det snurrar på i det rasande tempo som vi har blivit så vana vid är det lätt att missa mycket, stunder med människor vi tycker om, möjligheter som kommer och går för att vi var för upptagna med alla måsten.
Mitt nyårslöfte är att vara lite snällare mot mig själv, att sköta om mig lite bättre och inte glömma allt det bra som finns i mitt liv. Och denna blogg är ju tänkt som en hjälp till det, att se guldkornen i vardagen och inte bara rusa på. Som just nu, jag ska snart börja förbereda maten inför kvällen men tänker ta en liten paus först och bara njuta, njuta och göra mentalt och känslomässigt bokslut med 2009 för att sedan vända upp 2010s oskrivna blad och under det kommande året fylla det med guldkorn, stora som små.

Och med det vill jag önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Stor KRAM på er!


Julledighet med mycket innehåll

Den här julen är jag ledig hela 11 dagar. Underbart skönt! Än så länge har vi hunnit med en hel del. Det började med att Mattias systrar med familjer var här dagen före julafton. Full fart med tre barn i huset, men vi hade väldigt trevligt!

Julafton firade vi hos Mattias föräldrar, det var en lugn och stillsam julafton med god mat och trevligt sällskap.

Juldagen körde vi till Lödde för att fira jul med min familj. Alla var samlade hos Roger och Anna och tjejerna bjöd på luciatåg.

Underbart söta!

Dagen innehöll allt som ska finnas med: god mat, julklappar, massor med julgodis och avslutades som vi brukar med att vi spelade spel. Vi testade en av julklapparna: När då då? som både vi och Roger och Anna fått i juklapp.
Det var ett mycket roligt spel och vi körde 4 omgångar. Carina vann 3 och Roger 1 gång. Bra jobbat, syster!

På annandagen var Carina, jag, Mattias, Emmy och Tuwa på bio. Vi såg Alvin och gänget 2, tjejerna gillade filmen och visst var den ganska rolig. Efter filmen och en god middag åkte vi hemåt. Vi möttes av ett vinterland här hemma, inte illa så vi lämnat ett snöfritt och blött Skåne bakom oss.

På söndagen hade vi Roger, Elin, Jenny, Magnus, Pontus och Rasmus på middag. Det blev också en trevlig kväll med många skratt. Pontus ville gärna städa lite så han satt med en liten sopborste och ropade: Hallå, skräpet, var är du? Bra betyg till Mattias som hade dammsugit tidigare på dagen. Även denna kväll spelade vi spel, samma som på juldagen. Jenny och jag vann varsin omgång!

Vi bjöd på ugnsstekt fläskfilé med ris och sås, smaskigt!


På måndagen stod jag i garaget och vallade mina skidor. Tomten var snäll och gav mig lite vallautrustning i julklapp så det var bara att sätta igång. Jag kan inte valla utan kollade en massa på nätet innan jag började. När jag var klar åkte jag till Dammekärr för att provåka. Det gick väl sådär, om jag ska vara helt ärlig! För det första så var det is i spåren (vilket jag inte hade vallat för) och för det andra så kan jag inte åka skidor. Men det var ganska kul ändå. Jag försökte kolla på andra som åkte för att få lite tekniktips. Har även varit uppe en vända idag. Gick väl lite bättre men jag skulle verkligen behöva någon som lär mig tekniken. Någon som känner sig sugen på att lära mig??

Men jag ger inte upp så lätt, det är bara att kämpa på. Och jag är nöjd för varje litet framsteg jag gör. Ska nog fixa Tjejvasan också. Om inte annat så på ren vilja!!

Vi har även varit på Rekordmatchen, alltså hockeymatchen mellan Frölunda och Färjestad utomhus på Ullevi. En häftig upplevelse även om det spelmässigt fanns en del att önska. Reslutatet? Helt oviktigt, tycker jag! Men det var iallafall 31 144 personer på plats och det är ju häftigt. Bilderna är tagna med mobilen, därav kvalitén.



Hoppas ni också har haft en sådan ledighet ni vill ha oavsett om det har inneburit en massa aktiviteter eller slappande i soffan. Kram på er!


En liten hälsning!


Julgranar och Midvinterblot

Det har handlat en hel del om granar här hemma. Det började med att grannarna satte upp sin Lisebergsgran i flaggstången. Den är ganska imponerande och fungerar utmärkt som riktmärke för att hitta till oss. Och för att komma hem till oss kör man igenom granen, ganska häftigt!












































Nästa gran som kom på tal var vår utomhusgran och den var ganska lätt ordnad. Det behöver ju inte vara världens snyggaste gran, det handlar ju mer om mysfaktorn.



Sedan kom den riktigt viktiga delen, granen vi skulle ha inne. Vi har alltid kungsgran eftersom de är så täta och fina. Vi hittade en som såg bra ut. Visst, stammen var väldigt grov, vilket borde ha gjort oss misstänkta, men vi tog den ändå. Första problemet var att få med den hem. Men vi fick in den i bilen, i alla fall det mesta av den!


Till slut fick vi hem den, lät den tina upp och fick efter mycket problem ner den i julgransfoten, med hjälp av yxa och såg. Vi ställde in den i vardagsrummet och insåg att den var mycket större än vad vi trodde. Den är inte så hög men väldigt vid. Ser nästan ut som en Disneygran. När vi började klä den insåg vi snabbt att en ljusslinga inte skulle räcka till, inte heller de kulor och glitter vi hade hemma. Men efter köp av ljusslinga, kulor och 15 m glitter är detta resultatet.



Väldigt fin, om jag får säga det själv!


När man flyttar till ett nytt område, som vi har gjort, finns det ibland seder som man får ta del av. En sed här i Skönningared är Midvinterblot. Det gick av stapeln i måndags och innebär en STOR brasa, glögg, varmkorv och fyrverkeri. Väldigt mysigt!


De goda nyheterna duggar tätt!

Det började ju i måndags då jag blev godkänd på PIM och igår fick jag reda på att jag även är godkänd på min tenta! Det känns väldigt skönt! Jag vet inte vilket betyg jag får men det spelar inte så stor roll, huvudsaken är att jag blev godkänd och inte behöver sitta med några kompletteringar till helgen. Nu kan jag verkligen koppla av och njuta! Det är dessutom bara 6 arbetsdagar kvar tills jag får 11 dagars ledighet, inte illa!

Ha en bra dag! Kram på er!


Jippi!!!

Jag är godkänd och klar med PIM!

PIM är en nätbaserad datautbildning som vi gör på jobbet för att alla ska ha samma lägsta nivå. Det har varit tre inlämningsuppgifter där den första var att göra ett Word-dokument med lite bilder och andra specifika förutsättningar, inga problem. Tvåan var en Power Point-presentation där mitt största problem var att komma på en bra idé, men när jag väl gjort det så gick det bra. Sista uppgiften var att göra en presentation i Movie Maker eller Photo Story och där kom jag på en bra idé direkt. Sen hade jag tyvärr en hel del tekniska problem, handledningen är gjord för en äldre version av Movie Maker än vad vi har hemma så vissa saker stämde inte. Men tillslut så bestämde jag mig för att göra presentationen i Photo Story istället och då gick det som på räls. Har precis fått reda på att jag är godkänd. Känns väldigt bra!!

Har faktiskt inga "måsten" kvar innan jul nu. En del "borde" finns det men det är inga problem!

Hoppas ni har en lika bra måndag som jag! Kram på er!

Äntligen kan jag hålla det jag lovat!

Nämligen att lägga upp lite bilder på hur det ser ut här hemma nu. Det är än så länge bara kort från insidan av huset. Utsidan behöver jag ta i dagsljus och det är ju lite ont om den varan just nu :)

Jag gör som programmen på tv, före och efterbilder så ni verkligen kan se skillnaden. (Förebilderna är med förra ägarens möbler.)

Vi börjar med köket, här har vi målat taket och tapetserat om (stort tack till min syster och Mattias föräldrar för hjälpen!)

 

Och vardagsrummet, i lite olika vinklar. Här har vi tagit bort den murade bänken bredvis spisen, målat tak och väggar samt bonat golvet (Tack, Mangan, för golvhjälpen!):

 

  
Och ja, familjen, det är farmors gamla fåtöljer som har blivit omklädda. Visst är de fina!? (Tack Birgit!)


 


Och så sovrummet, där vi bara har tapetserat om. Eller rättare sagt, Mattias föräldrar har tapetserat om:

 

Behöver jag säga att vi trivs så otroligt bra? Tror, att ni redan vet det!

Kram på er!

Inga bilder än!

Jag vet att jag sa att det eventuellt skulle komma lite bilder här under helgen men det är för stökigt! Har suttit med tentaskrivande stor del av helgen så vi har inte hunnit städa och då vill jag faktiskt inte ta några kort. Ni får vänta några dagar till.

Lite kul har vi dock hunnit med. Igår var vi inne i stan och högsta prioritet var att köpa ny mobil till mig. På min gamla fungerade knapparna, 4,5 och 6 bara ibland. Det ställer till ganska stora problem när man ska skriva sms och ringa telefonnummer med dessa siffror i. Telefonen började krångla redan i våras och jag har gått och väntat ut bindningstiden. Så igår var det dax. Köpte en Nokia 6600i Slide. Så här ser den ut:


Inte världens bästa skärpa men mobilen är snygg, eller hur? Satt hela kvällen igår och lekte med den. Tänk att det kan vara så kul med en ny telefon.

Vi köpte även en ny stereo så nu ska vi bara bygga vår stereobänk så vi har något ställe att förvara skivorna och även ställa stereon på. När vi ändå var i stan så passade vi på att hämta mina skidor så nu har jag alltihop här hemma. Var är snön?????

När vi var på Backaplan så gick det förbi en kille som jag kände igen. Det var en gammal bekant från Lottakårs-tiden, Ingvar. Vi gick utbildning tillsammans sommaren -91 och sedan dess har vi haft lite sporadisk kontakt. Det var jättekul att ses!

Nu är det söndagkväll och jag har skrivit klart och skickat in tentan, känns väldigt bra. Det var julmarknad i Älvängen idag så vi passade på att titta lite i lampaffären där vi köpte vår taklampa till köket. Var på jakt efter en taklampa till vardagsrummet och visste ungefär vad vi ville ha. Och det fanns en lampa där som passade perfekt till vårt vardagsrum. Det är så skönt för varje liten del som blir klart här hemma. Känns som ett väldigt stort pussel som bit för bit blir mer och mer klart och jag njuter av varje bit som faller på plats!

Kram på er!

Tomten kom tidigt i år!

Fick just en glad överraskning. Jag har fått tillbaka pengar på skatten! Helt oväntat! Jag har ju haft företag tidigare så ev. skatteåterbäring betalas ut nu i december. Och det fanns visst lite grann till mig. Inte alls dumt!
Tack, staten för det!

Härligt...

... är det med detta väder! Det är kallt, men inte för kallt och solen skiner. Här hemma ligger det rimfrost på gräsmattorna och det är såååå vackert. Jag hoppas att kylan håller i sig ett tag till så det ordnas konstspår. Jag är sugen på att prova mina skidor.

Har även haft några väldigt bra dagar på jobbet. Lugna sköna dagar där vi hunnit med mycket och inte behövt tjata så mycket på barnen, nice!

Även här hemma har vi hunnit med en del, vi har fixat iordning i garaget, med ett bra hyllsystem och till helgen ska vi ta hem den ena Cadillacen. Ska försöka hinna ta lite kort i helgen och lägga upp här så ni kan få se hur det ser ut. Nu är ju även huset julpyntat lite grann så det är extra fint.

Hoppas ni mår lika bra som jag gör! Kram på er!

Välkommen till världen...

...Camilla och Mattias lilla flicka! Hon föddes igår (30/11) och var 50 cm lång och vägde 3340g.


RSS 2.0