Årets kalender är klar!

och ivägskickad. Har för andra året i rad gjort en kalender till mina tjejer i Lödde och så här ser den ut i år. Det största problemet är att hitta saker som får plats i askarna. Jag har lärt mig från förra året så denna gång hade jag med mig en tom ask när jag handlade så jag var säker på att allt fick plats. Hoppas nu bara tjejerna gillar den!


Ett steg i rätt riktning...

...har jag tagit idag. Jag har nämligen köpt skidpaket. Det känns väldigt bra! Nu väntar jag bara på att det ska bli lite kallare så det kan finnas några spår att köra på. Känner mig riktigt sugen på att åka!!

Tittade även på rullskidor men jag avvaktar ett tag till. Det känns som onödiga pengar att lägga på något jag kommer använda i max 2 månader och förmodligen aldrig mer. Har svårt att tro att jag skulle köra rullskidor som träningsform.

Har i veckan haft mitt sista pass på personalgympan och har bara två pass kvar med "gubbarna". Även skolan är snart avklarad, bara hemtentan kvar. Den läggs upp i morgon och ska vara klar 14/12. Sedan kan jag fokusera på min egen träning lite mer, det ska bli skönt!

Jag har dessutom vaccinerat mig mot svininfluensan så förhoppningsvis håller jag mig frisk och kry också, känns bra!

Biljetterna är bokade!

I dag har jag bokar biljetter till Östersund! Jag ska äntligen åka och hälsa på Helena och hennes familj igen. Helena och jag har inte setts på över ett år så det är verkligen på tiden. Det är jobbigt att ha sin bästa vän så långt bort men vi är ganska vana, på de 12 åren vi känt varandra så har vi bara bott på samma ort under kortare perioder.

Men nu är det bokat, i januari åker jag upp till henne. Ska naturligtvis passa på att träna lite skidåkning också. Ännu en fördel med världens bästa Helena, hon är en hejare på längdskidor! Ska förövrigt köpa mina skidor i helgen så nu hoppas jag att det blir lite kallare så konstspåren kan fixas iordning!

Måste bara lägga in denna bild. Fick dessa fina blommor när jag hade sista passet på personalgympan i tisdags. De gör sig väldigt bra på vårt köksbord.


Ooops!

Det blev inga bilder tagna. Det har heller inte blivit något inlägg på länge men nu kommer ett.

Vi börjar med garaget. Hålet blev klart och monteringen påbörjades men då visade det sig att det saknades en del så vi fick ha ett hål i väggen i ytterligare en vecka. Men det blev gjutet två snygga infartsramper och jag planterade 140 läkar i häcken. Skulle satt dem i slänten men det är ju bara lera där och jag orkade faktiskt inte hålla på och slita hårt för något som grannarna hade sett men inte vi. Därför satte jag dem i den nyplanterade häcken istället, kommer bli fint till våren!

Jag har även köpt tyg, sytt gardiner till köket, både vardags och jul gardiner! Det blev väldigt fint men det är lite stökigt nu så jag kan inte ta något kort. Jag hittade även ett tyg till mina två fåtöljer som ska stå i läshörnan i vardagsrummet. Det tyget lämnade jag med varm hand till min svärmor som är kanonduktig på att klä om möbler. Blev dock lite orolig när svärfar kom hit i helgen och sa att hon var i full fart med att sy gardiner åt oss. Men så var det inte, hon sydde dynor till fåtöljerna! Så nu blir det snart ordning där också.

Men garaget då, jo, i helgen blev porten färdigmonterad och då visade det sig att hålet var för stort!!! Varför kan inte saker gå enkelt? Men vi ska fixa till det också.
Vi köpte iallafall hyllor igår så nu kan vi börja och få ordning där ute, jippi!!

Lite socialt umgänge har jag också hunnit med. I fredags var vi hemma hos Christina, Erik och Oliver på lite fredagsmys. Roger och Elin var också där och vi hade mycket trevligt. Det var länge sen jag skrattade så!! Tack för en underbar kväll!

Och i lördags var jag hemma hos Jenny, Magnus, Pontus och Rasmus. Jenny och jag har inte setts på länge och jag har verkligen saknat henne. Magnus åkte och tränade och pojkarna sov så vi hann prata av oss ordentligt. Mysigt! Och myset fortsatte när killarna vaknade och jag hann busa lite med Pontus. Han är så himla go! Tack, Jenny, för en trevlig stund! Ser fram mot nästa gång! Rasmus fick en ÖIS-hakklapp av oss. Lite roligt eftersom Magnus håller på ett annat Göteborgslag. Här är en länk till Jennys blogg där det finns bilder på sötnosen. 

Vi fortsatte vara sociala i söndags då vi var på dop. Det var Jansson och Karin som döpte sin Molly! Tyvärr kunde vi inte stanna så länge på festen efteråt för jag hade feber. Ska väl inte skriva om sånt här men det var en bieffekt av vaccineringen och det känns positivt att jag har fått sprutan så jag slipper fundera på det mer.

Måste bara avsluta med en så himla söt grej jag hörde när jag väntade på bussen idag. Det kom en tonårskille med en bukett rosor. (Bara det var ju gulligt, tyckte jag.) Hans polare frågade vem blommorna var till. Min mormor svarar grabben då. Jaha, fyller hon år? Nä, hon är bara bäst, blir svaret!
Visst är det underbart! Skönt att höra sånt från en tonåring!

Sköt om er! Kram

Garageporten är snart på plats...

...hoppas jag iallafall. Man vet ju aldrig när man har med hantverkare att göra. Igår när jag åkte från jobbet så var det lite spännande om det skulle sitta en ny garageport på plats eller om vi skulle ha ett hål i väggen. Jag hoppas naturligtvis på att det skulle vara klart men icke!! Vi hade ett stort hål i väggen och två snickare som stod och såg lite halvbekymrade ut. De packade ihop och ska forhoppningsvis vara där i dag så när jag kommer hem ikväll är det nog ett port istället för ett hål i väggen, håll tummarna!!!

Så i helgen blir det inredning av garaget, cementgjutning så det går att köra in Cadillacen och lite annat smått och gott. Ska även försöka hitta gardintyg till köket och sedan har vi en massa lökar som måste planteras innan det blir försent. Så det är fullt upp men med roliga saker så jag klagar inte!

Ska se till att ta lite kort i helgen så jag kan lägga upp några här. Det har ju hänt en del både ute och inne som jag gärna visar upp.

Kram på er!


Nej, nu är det på tiden...

... att jag skriver något här igen. Det har hänt en massa roliga saker som jag kan berätta om.
Börjar med planeringen inför Tjejvasan som går framåt. Kristina och jag satt en dag och tittade på resa och boende. Kände mig lite nervös för att det skulle bli väldigt dyrt men det löste sig såå himla bra. Vi bokade allt i ett. SJ kör ett eventtåg enbart för Tjejvasan och det bokade vi in oss på. Hur smidigt som helst, vi åker från Göteborg på fredagkväll kommer till Mora lördagmorgon, kör loppet och tar tåget hem igen under natten till söndag. På så vis behöver vi ju inte ha något boende i Mora. Känns verkligen toppen! Skulle tro att det blir en väldigt kul resa med alla som ska iväg på samma sak. Bestämde att vi ska ha med oss en flaska vin att dela på när vi ska hem, det kommer vi vara väl förtjänta av!
Vi har även varit på två Vasaloppskvällar där det säljs kläder, skidor och annat som kan vara bra att ha. Jag har handlat på mig en del utrustning men det viktigaste saknas fortfarande, nämligen skidor!! Fast det är klart, det finns än så länge inga spår att åka på så det kan vänta lite.

Jag har även varit en helg nere i Skåne och hälsat på mina små änglar. Jag och Emmy var på bio alldeles själva och det var jättemysigt! Även den lilla skruttan har blivit så himla mysig och ville gärna gosa och busa med mig. Härligt eftersom hon innan har varit lite reserverad. Fast det är klart,hon inser väl att faster är bäst även hon ;)

Förra veckan var jag på sista träffen på min distanskurs. Det är kul att ses och kunna utbyta lite erfarenheter. Jag fick en hel del bra tips som jag tar med mig hem.
Jag passade även på att träffa min Lotta när jag var hemma. Först var jag hemma hos henne och hennes familj på middag, det var himla mysigt att var där. Sedan åkte Lotta och jag ner på stan en sväng och fick lite tid för oss själva. Sååå kul! Jag är väldigt glad att vi har återupptagit kontakten!

På lördagen var jag hos mamma och hjälpte henne fixa iordning i lägenheten. Hon har köpt nytt köksbord, ny soffa och ny fåtölj. Det blev väldigt bra och mamma var så nöjd. Vi avslutade kvällen med en god middag inne i stan.

Det är roligt att vara iväg men det var väldigt skönt att komma hem till Mattias och huset igår. Nu har vi lite lugnare helger framför oss och det ska bli skönt att hinna fixa med allt som behöver göras hemma.

Har ju utlovat bilder på trappen och köket. Det kommer, jag lovar. Problemet är att jag inte är hemma i dagsljus särskilt ofta och då är det svårt att ta bra bilder.

Kram på er!

RSS 2.0