Godkänd!

Jag är godkänd på min första inlämningsuppgift på skolan! Det trodde jag i och för sig att jag skulle bli men det är väldigt skönt när beskedet kommer!
Det är väldigt roligt att läsa men den första boken var ganska svårt att läsa och ibland kändes det som om jag skulle behöva gå en extra kurs i grammatiska termer för att verkligen förstå vad som står i den. Men nu har jag iallafall tagit mig igenom den och resterande böcker verkar inte lika komplicerade.
Första gruppuppgiften är också snart klar, bara hoppas på att vi blir godkända på den också.

Igår fick jag förövrigt tidningen Vasalöparen. Då blev det helt plötsligt verklighet också! Jag måste nog lägga upp mitt träningsschema för att klara denna utmaning. För de av er som inte vet vad jag pratar om så ska jag och Kristina göra tjejklassikern nästa år! Kul med en utmaning!! Men som sagt, dags att träna lite målfokuserat.

En annan glädjande nyhet av helt annat slag är att Grey´s anatomy börjar ikväll. Jag har längtat!!!

Kram på er!



Då var det dags igen...

...Välkommen till världen, Arvid! Ida och Jesper har blivit stolta föräldrar till en liten kille och jag kan inte annat än gratulera!
Kram på er!

En mysig avslutning på en bra helg!

Den här helgen har min mamma varit på besök. Det har varit väldigt trevlig! I fredags tog vi det bara lugnt. Det var ju första gången mamma såg huset och hon tyckte det var jättefint.
Igår, lördag, var vi på Bok- och Biblioteksmässan. Vi hade fått fribiljetter från Carina i Sthlm, tack så mycket! Vi visste redan innan att det skulle vara mycket folk och det var verkligen folk överallt. Jag hade egentligen bara en sak jag verkligen ville se/höra och det var en massagesaga för barn: Det bor en tiger i mina händer. Tyckte den var jättemysig och köpte boken, tänkte använda den på jobbet redan nu i veckan. Min moster var också i stan och på mässan så när vi kände oss nöjda åkte vi och tog en fika innan mamma och jag åkte hem. Mattias var på hockey så vi hade kvällen för oss själva. Det blev en mysig pratstund i köket.

Idag har vi tagit det lugnt på morgonen/förmiddagen och sedan åkte vi in till stan och mamma bjöd på en god lunch på restaurang Meze. Deras mat är verkligen kanongod, jag kan varmt rekommendera ett besök där! Mamma åkte hem vid 4-tiden efter en mycket lyckad och avkopplande helg. Tack, mamma, för god mat och trevligt besök!

Ikväll bestämde vi oss för att elda för första gången. Det är såå mysigt och luktar så himla gott! Var ju tvungen att ta en bild.


Kram på er i kvällsmörkret! 

En ny bäbis...

...fick min kompis Jenny och hennes Magnus igår kväll! Stort grattis, ser fram mot att få se underverket!

Stor kram till er!!

Det blev så himla fint!

Vårt kök är nu mer nytapetserat! Som jag berättat innan gick det inget bra med målandet så mina svärföräldrar ryckte in och hjälpte oss med tapetseringen. Det var spännande att komma hem idag och se hur det såg ut. Jag har numer full förståelse för hur folk beter sig i program som Roomservice, när de går omkring och bara gapar och säger: -"Åh, vad fint det blev"! ungefär 15 gånger. Det är nämligen vad jag har gjort i kväll. Jag har dessutom klappat på väggarna några gånger :)

Ska ordna gardiner och sedan kommer det före- och efterbilder, jag lovar!

Nu ska jag sitta en stund i mitt fina kök och bara njuta! Kram på er!

Riktigt illa....

... är det att jag inte skrivit på över en vecka. Men det blir ett långt inlägg den här gången istället.
I förra inlägget skrev jag ju en del om min helg i Växjö, att den hade börjat väldigt bra. Och det fortsatte på samma sätt. Jag hade en trevlig "lunchdate" med Calle, skolan var bra och så höjdpunkten för dagen: att träffa Lotta igen, efter 11 år! Det kändes lite nervöst men när jag pratade med Lotta vid luchtid så försvann nervositeten.

Jag åkte hem till Lotta och hennes familj vid 5-tiden och sedan pratade vi konstant i 4 timmar. Ibland kan det ju vara så att man bara har det gamla gemensamt och utöver det så finns det inte så mycket att prata om, men så var det inte! Det blev en salig blandning av gammalt och nytt. Jag är sååå glad att vi "funnit varandra" igen. Jag har saknat vår vänskap. Vi bestämde att vi ska ses när jag ska hem igen i november och då blir det nog över en öl. Tusen tack, Lotta, för en mysig kväll!

En annan höjdpunkt var att syrran också var hemma. Vi gick på stan på lördagen och shoppade en del. Det blev även en obligatorisk fika, precis som förr i tiden. Det cafét vi brukade gå till finns inte kvar längre, inte så konstigt med tanke på den dåliga servicen. En gång var vi där, alla hade beställt varm mat, och när jag ca 10 min. efter att de andra fått sin mat fortfarande väntade på min varma smörgås med ost, skinka och ananas frågade servitrisen så fick jag svaret: -Det tar ju lite längre tid med ananasen! Så, tänk på det om ni ska laga mat med ananas! ;)

Efter shoppingturen hann vi knappt hem och lämna kassarna innan vi skulle möta upp med mamma för att äta en bit mat och gå på bio. Det är sällan vi ses, bara vi tre, och det var mysigt. God mat och en väldigt rolig film: The ugly truth. Den kan jag varmt rekommendera!! Den är väldigt roligt! Tack, Mamma och Carina, för en trevlig kväll.

Carina och jag sov i stan och på söndagförmiddagen tog jag en sväng till Viktoria. Hennes yngsta, Alma, är visst lite kräsen med vem som får hålla henne men mig accepterade hon. Lite stolt blev jag allt! Hon är så rolig, när storasyster, Ida, skriker av någon anledning så kommer underläppen ut på Alma och så sätter hon också igång. Det ser väldigt roligt ut.

Jag är väldigt nöjd med helgen, kopplade av och laddade batterierna, träffade både familj och vänner och kom igång med skolan. Inte illa!!

Ytterligare en vecka har gått och det har hänt trevliga saker: jag har kommit igång ordentligt med båda mina gympapass (lite fler deltagare på personalgympan denna vecka), vi har haft afterwork med jobbet, (mycket trevligt!), Mattias har (med hjälp av sin pappa och svåger) byggt en trappa i slänten så jag slipper halka omkring i leran på väg till bussen (Tack, Mats och Ola!).

Som jag skrivit tidigare så har vi ju påbörjat en uppsnyggning av väggarna. Det gick sådär med silverlasyren. Det blev inte alls som vi hade tänkt oss så idag har vi varit och handlat tapeter som mina svärföräldrar ska sätta upp i veckan. Sen ligger vi nog lågt med renovering ett tag. Måste ju hinna med skolan också.

När vi var inne i stan och handlade så passade vi även på att köpa lite lökar som ska planteras i slänten, närmare bestämt 140 st! Det kommer bli blommor överallt i vår :)  Hade en tankte på att köpa röda och blå tulpanlökar och skriva ÖIS men vi skippade det. Fast lite roligt hade det varit.

Jag har ju lovat bilder från kräftskivan med grannarna. Först lite bakgrundsinfo: Flera av grannarna har som en förening. De har en gemensam kanon, åker bland annat ner till Tyskland på någon stor tillställning och skjuter med kanonen. De kan även anlitas av t.ex. företag som vill fira något med en salut.

Kanonen hade plockats fram inför kräftskivan och när jag står och pratar med lite folk kommer Lars (en av grannarna) med en tändsticksask och säger till mig att följa med. Jag fattade ganska snabbt vad som var på G och sa till Mattias att ta med kameran. För er som inte känt mig så länge så kan jag berätta att jag har ett förflutet i Lottakåren och gillade skjutningarna väldigt mycket. Har vid ett tillfälle, då jag sköt med en revolver, som var väldigt häftig att skjuta med, sagt så här: Hade jag varit kille så hade jag fått stånd nu! Tycker helt enkelt det är kul när det smäller! Så man kan minst sagt säga att jag var exalterad över att få skjuta denna fina kanon.

Lite nervöst var det!




Tänt var det här!


Bilden säger allt!

Det var en rolig kväll och vissa av grannarna höll på till halv 5, så länge orkade inte vi hänga med. Men kul var det!


En toppendag igår!

Igår morse satte jag mig på tåget till Växjö. Lunch med pappa och introduktionsmöte på min distanskurs stod på schemat. Växjö välkomnade mig från sin allra bästa sida. Solen sken och det ska den visst göra hela helgen. Perfekt, eftersom syrran kommer hit och vi ska gå på stan, som förr i tiden. Det ska bli så mysigt!

Jag gick direkt upp till pappa för lunch, hade inte jättemycket tid innan skolan skulle börja. Pappa bjöd på gädda. Jag blev så glad när han frågade om jag ville ha det. Det är såååå himla gott och pappa är kanonduktig på att laga det, framför allt såsen som är till! Tack, pappa, för en smaskig lunch!

Efter lunchen skjutsade pappa mig till universitetet. Det känns lite pirrigt i magen på ett sånt där spännande sätt, ni vet.

Kursen är nätbaserad och vi träffas två dagar nu och sedan ytterligare två dagar i november. Det var meningen att tentan skulle göras på skolan 15/1 men det blev ändrat till en hemtenta som ska vara klar 14/12 istället. Alla andra blev glada för att slippa behöva åka till Växjö vid ett tredje tillfälle men jag blev faktiskt lite besviken. Det är ju inte så ofta jag åker hem längre så det behövs någon yttre anledning ibland. Men men, så är det. Får väl försöka bättra mig på egen hand!

Läraren verkar jättebra och de flesta i klassen har stor erfarenhet av att arbeta med barn (detta är ingen krav för att gå kursen) vilket jag tror kommer underlätta i gruppdiskutionerna. Vi har en del litteratur att läsa men alla böcker verkar intressanta och jag kommer försöka läsa på bussen till och från jobbet, så det ska nog gå bra. Är så laddad på att sätta igång. Lite frustrerande att jag inte har det böcker vi ska starta med, men det löser sig.

Efter skolan gick jag ner till stan i det fina vädret! En del av vägen gick jag längsmed Växjösjön och det är så fint där, grönt och lummigt! Härligt!!!

Jag tog en sväng i stan innan jag gick hem till pappa (han är förövrigt bortrest så jag hade lägenheten för mig själv). Det har blivit så himla fint i Växjö! Många hus som har renoverats och det är verkligen kanonfint! Jag tror nog att jag hade ett stort leende på läpparna hela tiden för jag mådde så himla bra! Har innan tänkt att den här helgen blir lite avkoppling och det började verkligen bra. Kvällen fortsatte sen i ett väldigt lugnt tempo, slöade framför TVn och datorn och gjorde inget vettigt alls, skönt!

Idag är en ny dag på skolan. Vi ska delas in i de grupper som vi kommer jobba i under kursen och sedan kommer vår lärare föreläsa om några av böckerna. På lunchen ska jag träffa Calle, en av killarna som jag umgås mycket med på FN-träffen i Halmstad. Ska bli roligt att ses.

Och efter skolan ska jag träffa Lotta! Vi har inte setts på 11 år men förr i tiden (när jag bodde i Växjö) så umgicks vi jämt. Sedan gled vi infrån varandra, vet inte riktigt vad som hände, men nu har vi fått kontakt igen (Älskar Facebook!!!) och ska träffas idag. Det ska bli väldigt kul!!

Och dessutom kommer Carina hit idag. Det blir eventuellt bio ikväll och då följer mamma med och imorgon ska vi gå på stan innan vi åker ut till Viktoria och hälsar på hos henne. Därefter blir det Rottne resten av helgen. Kan låta som ett späckat schema men så känner inte jag det. Det är ju fyllt med roligheter!!

Dags att ta skolväskan och bege mig!

Hoppas ni alla har en lika skön helg framför er som jag har! Kram på er!!


Nu blev det sådär igen!

Att det har gått väldigt långt tid sedan jag skrev något, illa! Jag ska försöka bättra mig, lovar inget för jag vill inte lova något som jag inte är säker på att jag kan hålla.

Det har hänt en massa roligt det senaste, har lite bilder som jag ska lägga in från kräftskivan med grannarna med det får vänta tills jag är hemma. Sitter nämligen på jobbet nu. På min rast så är det ingen som behöver fundera på om jag bloggar på arbetstid ;)

Vi har startat igång ett nytt inredningsprojekt hemma, köksväggarna ska snyggas till lite. Hoppas vi inte har tagit oss vatten över huvudet. Tanken är nämligen att grundmåla med en vit väggfärg och sedan, med bred pensel, dra stora stråk med silverlasyr. Jag är ju inte känd för att vara superbra på att måla men jag tror nog att det kommer gå bra. Håll tummarna! Ska prova på en separat skiva först så jag kan öva. Det kommer bilder efterhand.

En annan rolig sysselsättning som vi hållt på med är trädgården, vi har tagit ner några träd och kört röjsåg i slänten så den ser lite bättre ut. Det var ju en vildvuxen djungel innan men nu är det bättre. Nästa projekt är att göra en trappa så jag slipper glida runt i slänten, till och från bussen. Det kommer bilder på det också, så småningom!

På tal om något helt annat så läste jag några roliga sportkommentarer i tidningen härmdagen bland annat var det Bosse Hansson som sa följande: -"Tomas Gustavsson faller, han faller! Nej, förlåt mig, han skymdes bara av en snödriva!"
Sen var det någon annan som sa: -"Han missade en putt som inte var längre än en fisk!"
Det kan bli så där underbart tokigt! Ett gott skratt förlänger livet!

Kram på er!

RSS 2.0