Vilket jobb jag har!

Jag får verkligen mycket av barnen här på jobbet. Ute på gården så kramar jag om ett barn som säger så här:
"Mmmm, goding" under tiden vi kramas. Sedan hade vi en liten diskussion om vem av oss som var en goding men vi kom fram till att vi var det båda två. :)

De äldre barnen som har börjat förskoleklass bjuder gärna på kramar när vi ses och det är så mysigt! Hoppas att de alltid fortsätter kramas!

En annan sak som är ständigt förekommande när man jobbar med barn är frågor. En del håller sig till "varför" som jag nämnt tidigare och andra frågar om allt möjligt. Just nu har vi ett barn som undrar väldigt mycket över hur saker blir till: -"Fröken, hur gör man soffor? Hur gör man potatis? Hur gör man bakterier?" Det är en ständig ström av frågor och vi svarar så gott vi kan. Ibland får vi ta Internet till hjälp och hitta svar eller bilder på saker. 
Idag kom en ny fråga: -"Vilken anka är snabbast?" Den var inte helt lätt så om någon har ett bra svar så tar vi gärna emot det. 

Barnens nyfikenhet är fantastisk! Synd att vi vuxna oftast har tappat den på vägen någonstans. Så mitt tips för dagen är att fråga mer så kanske vi kan väcka lite nyfikenhet till liv!

Kram på er! 

Helt otroligt!

En bild säger mer än tusen ord:

Då var det gjort! Jag har sprungit mitt första lopp!

Den 20/5 skrev jag och berättade att jag hade anmält mig till Midnattsloppet och skulle sätta igång med löpträningen. Det gick väl sådär med det. Har nog bara sprungit vid 6 tillfällen och det har sammanlagt blivit kanske 2,5 mil. Har inte löptränat alls den sista månaden så det var väl inte världens bästa uppladdning inför loppet som då var i lördags.
Två av mina kollegor skulle också springa och även två föräldrar från skolan. Min ena kollega, Marianne, och jag var rörande överens om att vi skulle lufsa oss igenom loppet.

Så var det då dags: lördagkväll, massor med folk och jag som undrade vad i hela friden jag gett mig in på. Mitt mål var att ta mig runt, hade gärna gjort det på under 60 minuter men det visste jag var ett omöjligt mål, så jag det släppte jag. Starten gick och Marianne och jag gav oss iväg. Det var mycket folk och bra stämning längs med banan. Vi höll ett lugnt tempo men min löpovana gjorde att jag efter 3,5 km släppte Marianne och sänkte temot till rask promenad. Sedan körde jag växelvis löpning och "powerwalk". Kändes rätt ok men jag undrade vad jag sysslade med, springa runt i stan en lördagskväll! Som om jag inte har bättre saker för mig!?

Mattias sa innan starten (som var 22.15) att jag måste vara i mål innan 23.30 för att vi skulle hinna till bilen innan parkeringstiden gick ut. När jag närmade mig mål så var klockan 23.29.27. Så jag fick spurta!! Har ni hört något så himla dumt, det kändes jättefåningt att spurta in i mål. Som om det gjorde någon skillnad! Men jag passerade målet 23.29.45 så Mattias "krav" var uppfyllt. Men tiden då? Jo, det blev 1.13.59 och det är jag faktiskt väldigt nöjd med med tanke på mina extremt dåliga förberedelser. Direkt efter målgång ställde jag frågan till Kristina: Varför utsätter jag mig för det här? Och jag sa även att nästa gång jag springer en mil så är det TjejLidingö nästa år (som är en del av Tjejklassikern).

Jag kände verkligen att, nej, löpning är inte min grej! Det här gör jag inte om!
Men.... efter en god natts sömn så kom genast tankarna om att kunna förbättra tiden nästa år. Så det blir nog att jag gör det igen. Har även funderat i banorna: ett löppass i veckan kanske inte är så dumt ändå. Galet!!

Naturligtvis fick alla medalj och den är riktigt snygg, eller hur?


Det kanske är någon som undrar hur det känns i benen så här 2 dagar efter loppet. Och det känns kan jag väl säga. Jag har ingen fruktansvärd träningsvärk men visst är det lite stelt. Gå i trappor eller sätta mig ner på huk är ingen höjdare. Men det är inte bara loppet som har bidragit till värken. Jag stod och körde röjsåg i slänten igår. Det var ordentligt påfrestande för kroppen det också. Men ikväll ska jag nog ta det lite lugnt.

Kram på er!

Vilken härlig kväll!

Idag har det varit riktigt varmt. Det blir lite jobbigt på jobbet då för vi har inte så mycket skugga ute på gården. Men när jag kom hem så hade det blivit lite svalare och vi satt ute på altanen en stund och bara njöt av lugnet, utsikten och det faktum att vi nu har möjlighet att njuta av detta. För vi har ju köpt ett hus!!!!!
Det är fortfarande overkligt och senast i morse så fnissade jag lite åt tanken: vi bor i hus nu! Underbart!!

Hoppas ni har haft en lika skön kväll som jag har! Kram på er!

Oj då....

...nu var det länge sen jag skrev något här! Illa!!! Det beror inte på brist på guldkorn, snarare brist på tid. Kan iallafall berätta att jag var i Halmstad på Convent i lördags. 5 träningspass stod på schemat, allt för att få inspiration inför den kommande gympaterminen. Vi började lite lugnt med ett lättgympa pass, skön början på dagen och bra med lite idéer till gubbarnas pass. Sedan fortsatte vi med det som blev dagens höjdpunkt för mig, Afro Power! Så otroligt roligt!!!! Medryckande musik och sköna rörelser. Jag hade ett stort leende på läpparna i en timmes tid! Och ler fortfarande bara jag tänker på det. Jag kommer ha med en låt med detta på personalgympan, inte med gubbarna, det vore nog lite väl mycket för dem.

Fick dessutom en idé. Att mitt pass ska vara en resa. Jag kommer alltså ta musik från olika delar av världen och sätta rörelser med inspiration från de olika länderna och musikstilarna. Känner mig nöjd med tanken och har börjat jobba på det. Hoppas det blir bra i till slut!

De övriga passen var två medelgympapass och ett styrkepass. Jag kan säga att jag sov gott den natten! Det är väldigt roligt med dessa convent, gnistan tänds på nytt och nu längtar jag tills gympaterminen sätter igång.

Vi bor på landet...

...och där finns det mycket djur! Mest är det småkryp som läbbiga spindlar och flygmyror men även en och annan kanin och så grannens hund, Stella, så klart. Men idag fick jag syn på något annat. Jag var på väg ut till garaget och såg att det satt något på dörren.

Vid närmare titt insåg jag att det var den största gräshoppa jag någonsin har sett! Jag var ju tvungen att ta en närbild också. Den är ca 5 cm lång!

Han var hur snäll och fredlig som helst men det var lite jobbigt att öppna och stänga dörren eftersom han satt precis på kanten. Råkade klämma ena tån (om nu gräshoppor har tår?) när jag stängde dörren men jag såg det direkt och öppnade igen så han kunde komma loss. Nästa gång jag kollade ut så var han borta, han tyckte nog inte det var något roligt ställe att vara på.

Tänk vad mycket konstiga kryp det finns!

En annan intressant sak med platsen där vi bor är att det ofta är dimmigt på morgonen. En morgon när jag hade hämtat tidningen så var vår utsikt försvunnen i dimma:

Ungefär 20 minuter senare såg det ut såhär:

Det är så häftigt när dimman lättar underifrån men ligger som ett lock ett bit upp. Sånt fick vi sällan se i stan!

Vilken bra dag!

Idag har det varit en sån där bra dag rakt igenom. På jobbet var det väldigt lugnt idag så jag hann sitta med lite dataarbete som tyvärr blir gjort alldeles för sällan. Och eftersom det var så lugnt kunde jag ta ut lite komptid och sluta tidigare, var hemma redan vid 2-tiden!!
Vid 4-tiden dök det upp två snickare som ska ge oss en offert på arbetet med att sätta in en garageport till. Skönt att det börjar röra på sig med det.
Hann även sätta upp lite saker på väggarna. Så nu, kära släktingar, är mormor och morfars tupp på plats, även hänglåset och nyckeln till Paradiset är uppsatta.

Och sedan var det dags! Premiärpasset på Sportlife. Ett bodycombatpass. Jag har aldrig tränat det innan men det är väldigt likt Fight n Fit som jag har instruerat i. Passet var bra! Jobbigt men inte för jobbigt. Har dock tappat mycket både styrka och kondition men det är bara att sätta fart och träna upp det igen. Snart drar ju mina gympapass igång! Känner mig laddad inför det, ska bli roligt! Kommer nog trivas på Sportlife också.

När jag cyklade till gymmet så mötte jag en liten tant med rullator. och på vägen hem mötte jag samma tant igen. Hon var på väg tillbaka från sin promenad och hade plockat lite blommor som låg i korgen på rullatorn. Det såg så gulligt!

Nu ska jag sätta mig i soffan och titta på So you think you can dance och bara njuta av tröttheten i kroppen.

Kram på er!

Åh, vad det känns bra!

Jag har varit och skaffat mig ett träningskort på Sportlife i Älvängen. Det känns väldigt bra! Ska bli skönt att komma igång med träningen igen. Känns lite konstigt att lämna Active Wellness. Även om jag inte tränat där så mycket den sista tiden så är det ändå många år som jag har hållit till där. Men mitt nya ställe verkar bra och Sportlife har ju ett gott rykte så det blir säkert kanon. Tänkte att jag tar mitt premiärpass i morgonkväll, bodycombat står på schemat!

Fler inköp till huset

Under veckan som gått har det handlats lite småsaker till huset. Jag hittade ett jättefin gardintyg till vardagsrummet som jag har köpt men inte hunnit sy färdigt. Vi har även hittat en taklampa att ha över matbordet, vi får den i slutet av veckan. Blir bra, det behövs en lampa där, det är lite mörkt att läsa tidningen tidigt på morgonen.

I torsdags köpte vi en högtryckstvätt på en nätauktion. Jag har aldrig handlat på auktion, varken i verkliga livet eller på nätet, men det var så himla pirrigt. Vi satt där och tittade på sekundrarna som tickade ner innan auktionen var slut och när det var 10 sekunder kvar så la vi ett bud och vann! Kul! I fredags hämtade vi den och naturligtvis var Mattias tvungen att testa den i lördags. Dodgen och ena Cadillacen blev tvättade.


Det var även med en terrasstvätt som kan användas till att tvätta huset med. Det kan ju underlätta när vi ska måla fasaden!

Vi har haft trevligt besök!

Min pappa och hans Anna-Lisa har varit här och hälsat på i några dagar. Det har varit väldigt roligt, det är ju så sällan vi ses mer än några timmar i sträck. Bäddsoffan i gästrummet har blivit invigd och fick godkänt.

Igår bjöd pappa på middag på Fars hatt i Kungälv. Ett trevligt ställe med väldigt god mat.

Det var så skönt att sitta ute och äta och bara koppla av! Vi beställde naturligtvis även desser, jag och Anna-Lisa åt blåbärscheesecake och Mattias och Pappa åt glass serverade i en hatt!
 
Kolla in pappas gaffel till vänster om glassen, han är redo att hugga in!!

Efter maten åkte vi hem och hade en liten lektion med pappa och Anna-Lisa om hur geocaching fungerar. Pappa har varit med mig och tagit några cachar och tyckte det var kul. Dessutom så håller min faster, hennes man, deras son med sambo också på med geocaching så nu hoppas jag att vi även lockat med pappa och Anna-Lisa på denna underbara sysselsättning!

Pappa och Anna-Lisa! Tack för att ni kom och hälsade på, det var kul att ha er här! Kram på er!

Jag är så glad...

... för att en kär vän från studietiden på Högskolan i Kristianstad har hittat mig på Facebook! Underbara, härliga, galet roliga Anna, åh, vad jag har saknat dig!! Kram på dig!

Känns bra!

Det är inte så mycket som behövs för att glädjen ska väckas. Så här i början på terminen har vi en del nya barn på förskolan. Igår gjorde vi iordning lådor till deras extra kläder. Vi tar en kort på barnet och sedan får de pynta med lite glitter och paljetter. När jag hade gjort iordning en av bilderna och skulle ställa upp lådan så ropade jag på barnet som kommer och tittar på sin låda. Med ett strålande leende kommer kommentaren: Åh, tack fjöken!

Det kändes så gott!! En bra start på den nya terminen!

Dop och 30-årsfest! Visst, men det blev ju bröllop också!

I lördags var vi bjudna på Olivers dop och Christinas 30-årsfest. Jag hade mina aningar om att det kanske skulle bli bröllop också och eftersom vi egentligen inte skulle komma hem från Rättvik förrän på lördageftermiddag så tog jag mig ett snack med Christina och fick lite förhandsinformation som gjorde att vi lämnade Rättvik en dag tidigare än planerat.

Jag vill passa på att be några av mina vänner om ursäkt för att jag drog en vit lögn, hoppas ni förlåter mig!

Det är inte så lätt att beskriva ett bröllop/dop/30-årsfest men jag kan säga att: bruden var otroligt vacker (ja, Erik såg bra ut han också), kyrkan var fin, prästen var väldigt underhållande, det var mycket roligt folk med, maten och vinet var väldigt gott och stämningen var på topp. Man kan helt enkelt säga att vi hade en kanonkväll!

Familjen Johansson

Samarbetsövning på hög nivå. Översta tårtan satt inte fast men det fixade Christina och Erik galant!

Min kompis Jenny (som gör lite inlägg här då och då) var naturligtvis också med och hennes otroligt charmiga son, Pontus, var väldigt stilig i skjorta och slips. Jenny berättade att hon hade fått ta till lite knep för att få Pontus att vilja ha kläderna på sig. Hon klädde upp Pontus nalle och då gick det genast mycket lättare! Smart tjej!


Sååå stilig han är! Ja, jag menar ju Pontus så klart :)

Framåt kvällen blev det dans och jag försökte ta kort när brudparet startade upp dansen. Men det blev bara ryggar. Däremot så fick jag den här bilden på familjen Lindgren.

Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser den här bilden. Det är det bästa med bröllop, alla är så glada och det är så mycket kärlek i luften, underbart!!

Fullt med kärlek är det även på nästa bild, Leif med sin son Noel!


Stort tack till Christina och Erik för att vi fick vara med på er stora dag! Vi önskar er all lycka i framtiden!

Vad de hittar på!!

Det är inte klokt vad som finns att titta på på nätet. Jag drog igång Aftonbladets hemsida för att enkelt kunna se hur det går för ÖIS ikväll. Inte för att jag bryr mig särskilt mycket men jag brukar ändå hålla koll så jag vet vilket humör Mattias kommer vara på när han kommer hem. Iallafall, på Aftonbladet så har dom något som heter Zoom där man kan följa matchen direkt. Jag fick ett gott skratt när jag inser att det är en spelplan, sedd från ovan, och på den ser man hur spelarna rör sig. Det finns även en text  som talar om vilket lag som har bollen eller om den är ur spel. Det ser ut ungefär som ett gammalt tv-spel. Det ser väldigt roligt ut när de pyttesmå gubbarna springer omkring. Vid ett tillfälle såg det ut som om två ÖISare stod och sparkade på en Örebrospelare. Skulle tro att det är såhär en fotbollsmatch ser ut från hög höjd! 
Funktionen är säkert bra för de som inte kan vara på plats och faktiskt bra för oss som inte är intresserade också, vi kan använda det som nöjesprogram! ;)


RSS 2.0