Den här killen är inte klok!

Såg det här klippet och var bara tvungen att lägga in det. Killen är helt sanslös, snacka om kroppskontroll. Inte riktigt i nivå med målen för min träning med otroligt häftigt att se på!


http://www.snabbstart.com/film/7c2f4793e1

Middag med Lingtjejerna

Igår var jag och åt middag med uppvärmingsgruppen från Lingförbundet. Vi brukar gå ut och äta varje vår och det är alltid lika trevligt, vi har ju så otroligt roligt tillsammans! Maten var supergod och jag kan varmt rekommendera Restaurang Toscana.

Här sitter vi och väntar på att alla ska få sin dessert! Chokladmoussen var mycket god!


Det hände lite andra småsaker som gav oss en hel del goa skratt. Som när vi fick in dessertmenyn och Jessica och jag öppnar vår så är detta vad som fanns inuti...Snopet!

Vi talade om för servitören att vi saknade en tårta att sätta ljuset i. Han bad, skrattande, om ursäkt och kom genast med en ny. Då uppenbarar sig nästa grej, särskrivningar!!!! Jag blir tokig på all dessa särskrivningar men får ju erkänna att en del leder till många skratt, som den här:


När jag läste om Semifredo så tänkte jag: en glass som liknar en italiensk efterrätt, det måste vara någonting liknande en Tiramisu och det tycker jag inte om så då tar jag inte det. När jag sedan läst ett par gånger till så insåg jag att det skulle ju stå en glassliknande italiensk efterrätt. Då blev det något helt annat! Vi hade väldigt roligt åt det! 
Nu tog jag inte den ändå utan det blev, som nämnt innan, chokladmousse eftersom pannacottan var slut :(
Men Lena och Jessica tog den och eftersom allt försvann från deras tallrikar så antar jag att den också var god.

Tack, tjejer, för en trevlig kväll och tack, Lena, för maten! Ser fram mot en spännande höst med GymMix och allt, men först ska vi njuta av sommaren och ladda batterierna.
Kram på er!

Vilka olika världar vi lever i

Min chef springer väldigt mycket, både långt och länge! Jag är ju väldigt nöjd över att jag börjat springa. Men det blir lite komiskt när han berättar att han sprang 321 km i helgen och jag kontrar med att säga hur nöjd jag är över att jag sprang runt hela Härlanda Tjärn (ca. 3km). Som sagt: vilka olika världar vi lever i. :)

Det var så vackert

Igår kväll skulle jag till Kristina på vår vanliga Grey´s date. På väg dit passade jag på att njuta lite av hur vackert det är just nu. Gick förbi en syrénhäck som luktade alldeles underbart och så är det ju är sådär fräscht grönt och livet kändes alldels underbart! Åh, vad jag njuter!


Ytterligare en löprunda

Igår var jag ute på min andra löprunda på ungefär 5 år. Det gick väldigt bra och jag sprang hela rundan. Hade bestämt mig, redan innan jag gav mig ut, att springa längre än förra gången innan jag eventuellt gick en kort sträcka. Men sen går det ju ganska bra att köra tävling med sig själv. När jag sprungit förbi stället där jag gick förra gången så kändes det super så jag fortsatte springa och sedan var det ju så nära till mål så då ville jag ju inte stanna. Kände mig väldigt nöjd när jag var klar och jag ser fram mot nästa runda!

Första köpet till huset

Idag har vi shoppat till vårt hus. Det finns en hel del som vi behöver men slumpen avgjorde vad första köpet blev. En gräsklippare! Med en tomt på 1800 kvm så går det ju inte med vad som helst. Mattias hade nog gärna köpt en åkgräsklippare men jag tycker det är bra motion att klippa gräset. Skulle gissa att jag kommer få äta upp den kommentaren mer än en gång framöver....

Nu börjar jag verkligen längta tills vi får tillgång till huset. Vill ha det nu. Tänk att få gå ut på altanen och bara njuta av att inte ha en motorväg utanför. Underbart!!

Fick en annan glädjande nyhet häromdagen. Min bästa kompis Helena och Larssa har fått klartecken för att bygga ut sitt hus. Grattis! Vi kommer och provbor ett av de nya rummen!

Almas dop

Igår (lördag) var jag på dop. Det var Viktorias dotter som skulle döpas. Viktoria och jag läste till förskollärare ihop och även om vi inte hörs så ofta som vi borde så är hon en väldigt kär vän som jag tycker mycket om.
Alma fick namnen: Alma Märta Viktoria och hon skötte sig väldigt bra i kyrkan, skrek bara en liten stund. Hon var inte helt nöjd över att få vatten på huvudet. Men sen somnade hon gott i pappas famn.



Efter dopceremonin åkte vi till Viktoria och Niclas torp på landet. Det är väldigt mysigt där och trots att jag hört så mycket om det var det första gången jag var där. Kul att få se det i verkligheten! Det har verkligen blivit jättefint efter all renovering som gjorts.

Visst är det fint!


Det var en väldigt trevlig stund med mycket god mat och en väldigt fin tårta! Så roligt att få dela sådana högtidsstunder med sina vänner. Tack, Viktoria och Niclas, för att jag fick vara med!


Ska jag dra åt helvete??

Det hände en väldigt komisk sak i går kväll. Men först får jag ge lite bakgrundsfakta:
någon gång runt påsk ringer min telefon och det är en kille som söker Annelie. Jag talar vänligt om att det är fel nummer. Inget konstigt med det. Men det hände igen, med samma kille. Det var när jag var hos min syster vid valborg som snubben ringer igen och den här gången ringde han säkert 10 gånger och fattade INTE att jag inte var Annelie och att han hade fel nummer. Till slut blev jag förbannad och sa till på skarpen.

I går var det dags igen! Killen ringde och jag sa att jag fortfarande inte är Annelie och att han fortfarande har fel nummer.
-"Men, det är ju det här numret jag har", svarar han då.
-"Ja, och det är FEL!"
-"Ja, men jag ringde ju det förra gången och det var ju länge sen", säger han.
-"Och det var fel nummer då också", säger jag då. (Får erkänna att jag börjar bli lite förbannad nu).
Då blir hans svar:
-Men vad faan, jag trakasserar dig inte om det är det du tror, du kan dra åt helvete! Sen lägger han på luren.

Jag står lite förvånat med mobilen i handen och säger till Mattias, han bad mig dra åt helvete! Och vi brister ut i gapskratt båda två. Varför ska jag dra åt helvete? Jag har aldrig haft så roligt åt den kommentaren innan.

Hur det går med den här killen och Annelie kommer jag nog aldrig få vet. Men jag hoppas att han får tag på rätt nummer för jag vill inte dra åt helvete fler gånger :)

Kan det bli bättre?

Fredag 22/5

Har haft en bra dag på jobbet, väldigt lugnt med bara 6 barn och vi var 3 personal. Skönt att kunna ge barnen tid och uppmärksamhet!

Sedan har jag och Mattias lagat underbart god mat: ugnsbakadfläskfilé med vitlök och gott rödvin till. (Tack, Carina, för receptet, himmelskt!) Och under middagen diskuterade vi huset och dess potential.

Nu hägrar en helg med dop (för min del och cruising för Mattias) och bilutställning på Tjolöholm.

Kan det bli bättre?

Hoppas ni njuter av helgen lika mycket som jag gör! Kram Monica 


Gillar mitt jobb

Jag satt och slötittade på tv idag och hamnade på ett program från UR (händer INTE ofta, trots att finns intressanta program som jag gärna vill se). Det handlade om barn med särskilda behov i förskolan. Det var flera videoklipp från vardagssituationer på en förskola och medan jag tittade insåg jag hur mycket jag gillar mitt jobb. Jag trivs verkligen superbra! Det är bra att bli påmind om det ibland!

Ha en skön torsdagkväll! Kram på er!

Då var det gjort...

...första löprundan på flera år. Och eftersom jag skriver om den här så förstår ni att det gick bra. Jag hade bestämt mig för en runda som är nästan 3 km, tyckte att det var lagom att börja med. Jag var helt inställd på att det skulle gå bra och hade nog förberett mig bra mentalt utan att riktigt tänka på det. Sedan skadar det ju inte att det var fint väder och att skogen var underbart vacker.

Jag ska inte tråka ut er med detaljer utan bara konstatera att jag gick ca 30 meter någonstans på mitten och resten sprang jag. Jag är väldigt nöjd och ser fram mot nästa runda!

Hur gick det här till?

Jag har just anmält mig till Midnattsloppet. Jag är inte en person som springer, inte alls. Tycker inte att det är kul att springa men under våren så har jag ändå funderat på om jag inte borde börja. Det är ju bra träning! Så jag gick och köpte mig ett par riktiga löpskor och sedan var det bara att köra igång. Problemet var att jag var genomförkyld då så jag körde aldrig igång.

Men nu har jag alltså anmält mig till Midnattsloppet som går av stapeln 22/8. Så nu måste jag verkligen sätta igång. Men det känns kul! Imorgon är jag ledig så då tänker jag ta en tur, ser fram mot det. Återkommer förhoppningsvis i ärendet. Ska ju bara skriva om positiva saker så jag hoppas att jag kan skriva om det imorgon ;)

30 minuter till!

Vad skönt det är att vakna av en väckarklocka som ringer och sedan inse att det är Mattias klocka och att jag får sova i ytterligare en halvtimme! Zzzzz

Så härligt...

...jag kom ut på gården för en liten stund sen och vinkar till en av killarna från min gamla avdelning (de små barnen jag jobbade med i höstas). Han skiner upp i världens leende och ropar flera gånger, högt och tydligt: -Hej, Monica! och jag ropar naturligtvis tillbaka med hans namn. Det är så härligt med glädjen barnen visar då dom ser mig! Jag blir alldeles varm i hela kroppen.

Modell för en dag!

Idag, söndag, har jag tillsammans med Jennie, Ulrika, Jenny och Jeanette varit modeller för en dag. Det var Jennie som blivit ditbjuden och fick ta med sig 4 vänner. Vi blev sminkade och fick håret fixat. Vi skulle själva ha med oss 3 ombyten och sedan var det full fart med olika posér. Svårt men väldigt roligt. Efteråt fick vi välja ut bilder (om vi ville köpa några). Jag hade redan bestämt mig för att köpa några bilder OM det var några jag verkligen tyckte om. Det slutade med 10 st!!! Visste inte att det kunde bli så bra med lite smink och en bra fotograf. Här är några bilder.

Tack, Jennie, för att jag fick följa med!

                      

Effektiva med nya gps:en

Vi håller på med geocaching. Det är gps-orientering och lite enkelt förklarat så handlar det om att ,med hjälp av koordinater och ledtrådar, hitta små "skattgömmor" som andra cachare har placerat ut. (www.geocaching.com) Det är väldigt roligt och gör att man ser platser som man kanske inte hade besökt annars. Vi har nyligen skaffat en handgps med friluftskarta för att göra det lite lättare och därmed roligare. Tack för handhavandehjälpen, Matz! 

I gårkväll bestämde vi oss för att ta en promenad och cacha lite under tiden. Det blev 6 st på 1½ timme och dessutom en skön promenad.



Här loggar jag en cache ute vid havet som vi tog tidigt i våras.

Ibland är banken bra!

Glömde skriva med en ska innan. Ett annat glädjeämne nu på eftermiddagen var internetbankens snabbhet. Jag lyckades klanta till det när jag skulle föra över pengar till min syster. Istället för att skriva den korrekta summan så lyckades jag i stort sett tömma mitt konto, kvar var bara 58,24:-. Lite lite att klara sig på till den 27:e, eller ens över helgen. Men tack var bankens förträffliga system så kunde min syster föra tillbaka den del hon inte skulle ha direkt! Annars hade jag fått leva på Mattias under helgen och det hade ju varit lite trist.

Lite ihopsamlat!

Det finns en hel del att blogga om efter de sista dagarna. Jag ska försöka få ihop det utan att det blir för rörigt.

Vi börjar med onsdagkväll, ledarträff med Lingförbundet. En årlig tradition som jag alltid ser fram mot. Det är kul att få träffas och sitta ner och prata om allt möjligt. Att det sedan är väldigt trevliga människor där skadar ju inte! God mat och en rolig filmquiz (där mitt lag kom tvåa) kryddade kvällen lite extra. Vill passa på att önska Lina lycka till! Mycket spännande på gång för henne, Kinaresa i höst och flytt till Paris i vår. Men, du kommer bli saknad Lina!

Just det, innan vi åkte till träffen berättade Paula (min kollega som arbetar på den småbarnsavdelning där jag var under hösten) en så himla rolig sak.  Hon hade harklat sig lite och då frågar en av killarna (2½ och helt underbar): -Har du en grävling i halsen, Paula?           Som sagt: Var får dom allt ifrån?

Torsdagen började med besiktning av huset. Lite nervöst får jag erkänna. Men det var lugnt, vår besiktningsman, Jan, var väldigt duktigt och vi fick stort förtroende för honom. (Stort tack till Christinas pappa för rekommendationen!) Och bäst av allt, det fanns i stort sett ingenting att kommentera!! Fönsterblecken slöt inte tätt mot fönsterkarmarna. Det var allt! Huset är mycket välbyggt och välskött. Jan tyckte vi gjort ett bra köp. :)))))  Det tycker jag med!

På eftermiddagen åkte jag till Christina för att träffa Oliver, det senaste tillskottet i vänkretsen. Väldigt roligt att se honom och få sitta ner med Christina och prata om hus, barn och allt möjligt annat. Ska försöka se till att det inte tar så lång tid tills vi ses igen.

Väl hemma så var det "telefontid". Jag pratade först med Helena och det var skönt att höra hur pigg hon lät, trots förkylning. Det tar ju på krafterna att ha två småbarn. Sedan ringde jag Marléne och vi pratade länge, mest om husköpet så klart men även om mycket annat. Två uppiggande samtal, tack tjejer!

Och så idag, fredag. Till mellanmål gjorde jag äppelpaj och vaniljsås (barnen åt naturligtvis en macka innan pajen). Alla tyckte det var gott så jag konstaterade att jag nog får göra det fler gånger. -Imorgon? blev den direkta följdfrågan. 
-Nej, sa jag, imorgon är vi lediga.
-Men på måndag då?
-Nja, vi får se.
Tänker att vi får nog vänta lite längre, det är ju inte det mest nyttiga att servera. 
Efter vi ätit klart så kommer en av killarna som satt vid ett annat bord och säger att det var det godaste han hade ätit i hela sitt liv. Högsta betyg alltså!

I mitt jobb så får vi dela många av barnens riktigt stolta stunder. När vi skulle gå ut i morse så kom en av 6-års killarna och bad mig hjälpa honom knyta skorna. Jag var just då upptagen så innan jag hann hjälpa honom sa jag att han fick i läxa över sommaren att lära sig knyta skorna själv. Detta tyckte han var roligt och han började direkt försöka själv, och lyckades! Det enda jag behövde göra var att dra till snörena lite hårdare. När vi sedan skulle gå ut igen på eftermiddagen så kom han och visade stolt upp att han kunde knyta båda skorna helt själv! Det är så härligt att se hur han nästan sprack av stolthet! Det är sådana stunder som förgyller min dag!

Oj, det blev mycket att läsa! Hoppas ni orkar igenom allt! Ha en skön fredagkväll! Det tänker vi ha! Kram på er!


Vilka funderingar!

På mitt jobb får jag hör de mest märkliga funderingar av barnen. Idag sitter en av tjejerna (6 år) och pysslar. Hon limmar pappersblommor på ett papper. Helt plötsligt så frågar hon mig och min kollega: -Hur känns det att vara ett limstift?

Va, vad svarar man på det? Jag sa att ingen av oss visste det eftersom vi aldrig varit limstift. Hon kom sedan själv fram till att det nog är kladdigt och läbbigt. Ibland undrar jag var dom får allt ifrån samtidigt som jag avundas deras fritänkande. Vi vuxna är ofta så låsta i hur saker och ting är och vet ju att vissa saker är helt omöjliga och det begränsar vår fantasi. Barnen tänker på ett helt eget sätt och nästan allt kan hända i deras värld!

Jag tror även att limstiftet kan dyka upp igen, jag föreslog nämligen att vi kan skriva en saga om "honom". Fortsättning följer...

Jag blir alldeles varm i hjärtat!

Onsdag 1375
Har varit ute på gården nu på förmiddagen med alla tre avdelningarna. Det innebär en massa barn överallt. Under hösten arbetade jag på en småbarnsavdelning och nu var ju dom barnen också med på gården. Vi ses inte så ofta för vi brukar vara på olika gårdar så det är extra roligt att träffa barnen igen. Jag fick goa kramar av flera av dom och det är såååå mysigt, jag blir alldeles varm i hjärtat!

Ljuvligt!

Tisdag 12/5

Kom just hem från jobbet och utanför huset där vi bor finns det en liten gräsmatta. Den var idag nyklippt, solen skiner och det luktade så där ljuvligt! Kryddade tanken med att det längre fram kommer vara vår egen gräsmatta som kommer lukta så gott och då kan jag dessutom njuta av att ha klippt den själv!! Gick vidare hem med ett stort leende på läpparna, härligt!!

Tack Jenny!

Har just upptäck en av höjdpunkterna med att ha en blogg. Det är när någon skriver en kommentar! Tänk att någon läser det jag skriver och tar sig tid att skriva en liten hälsning! Det gör mig såå glad! Tack Jenny, för min glädjestund!

Roligt med spännande post

Härkomdagen kom det ett kuvert med posten, handskriven adress som jag genast kände igen som Viktorias. Viktoria är min kompis från studietiden. Hon bor nu mer i Växjö med Niclas. Två tankar for genom mitt huvud, dop eller bröllop. Dom fick sitt andra barn i vintras så dop var nog det jag kände som mest troligt.
Och jag hade rätt, Alma ska döpas i Slätthögskyrka 23/5. Tyvärr blir det bara jag som åker för Mattias är upptagen på annat håll, men det gör inget.
 Jag gillar barndop fast blödig som jag är blir det alltid en tår eller två, det är ju så stämningsfullt.

Det är kul när det kommer annat än räkningar med posten och dagen efter dopinbjudan var det dags igen. Den här gången kände jag inte igen handstilen så det var lite extra spännande. Det var en festinbjudan från Ida och Jesper. En kombinerad inflyttningsfest och 30-årsfest. Roligt med fest!!!

Nu har jag fått smak på det här med roliga brev med posten så skicka gärna något den som vill ;)

Mycket på en gång!

Söndag 10/5

Vi har varit i Skåne och fördelen med att åka bort fredag till lördag är att helgen känns extra lång eftersom man har hela söndagen kvar. Det blir nästan en tredagars helg!

När vi körde ner i fredags så var det skiftande väder, det var mörka hotfulla moln inåt landet men utöver hav var det ganska fint. Skåne är så otroligt vackert så här års. Rapsfälten blommar för fullt och det är så gult att det nästan gör ont i ögonen. Kontrasten med de mörka molnen, de gula fälten och andra gröna fält vid sidanom gav ett äkta Kondak-moment. Men det är ju förbjudet att stanna på motorvägen så det blev inget kort.

Besöket hos min bror med familj var, som alltid, fullt med roliga inslag, det blir ju lätt så med barn i huset. Caisa, minstingen, är en riktig liten flörtis. Igår när vi satt och åt frukost reste sig Mattias för att hämta kaffe. Caisa följde honom med blicken, log flörtigt och la huvudet på sne. Hon var så himla söt!!

Idag har vi unnat oss en skön sovmorgon. Det är såååå skönt att bara lata sig på morgonen och glömma alla måsten. Nu är Mattias i Halmstad på fotboll och jag fortsätter lata mig. Skönt!!!

Jag var på Allum en sväng och handlade på Maxi, har upptäckt att jag, sen vi köpte huset, tittar på helt andra saker i affären. Nu var det utemöbler, gräsklippare och grillar som var det mest intressanta. Det svänger fort!

Hoppas ni har en skön söndag och njuter av lite ledig tid! Kram

Helger är underbara

Fredag 8/5

Så var det äntligen fredag. Såååå skönt!

I dag ska vi åka till Skåne och fira min brorsdotter, Emmy, som fyllt sju år. Längtar efter alla tre tjejerna massor. Min bror har alltså tre döttrar, Emmy, Tuwa 4 år och Caisa 1 år, även kallade "mina små änglar". Eller som en av tjejerna på jobbet kallade dom en gång när hon skulle fråga något om dom: dina små kycklingar. Så härligt!!

Hoppas alla får en skön fredagkväll! Kram på er!

Härligt med barn

Det är så härligt med barn. Skolan där jag arbetar har barn i åldrarna 1-16 år. Det är en stor spridning som ger många utmaningar varje dag. Men även mycket roligt.

Idag, när det regnade som värst, tittade jag ut på barnen som var på skolgården. En kille står med armarna rakt ut och "tar emot" regnet. Härligt att se glädjen över något som många av oss mest klagar på.

Det är så vackert!

Jag tycker att det är helt underbart vackert ute just nu. Det grönskar så det nästan värker i ögonen och allt är friskt och fräscht. Var en liten sväng i Redbergsparken nu på kvällen och det är helt fantastiskt. Jag bara njuter...

Kändis?

Torsdag 7/5
Jag var med på bild i tidningen idag. Tagen från uppvärmingen igår. Jag såg fotografen och undrade vad han tog kort på, det såg ut som om kameran var riktad mot Charlottes rumpa :) Men jag fick mitt svar när jag läste tidningen nu på morgonen.

Husägare

En sak som gör mig tokglad flera gånger om dagen är att jag och Mattias har köpt hus!!! Det är hur stort som helst, ja, inte huset utan känslan alltså. Vi får tillträde 1 juli och jag längtar....
Tänk att kunna gå ut på altanen på morgonen, att slippa höra bilarna på motorvägen utanför och slippa grannens cigarettrök som kommer in genom ventilen! Alldeles underbart! Och min familj (som inte bor i närheten) kan komma och hälsa på mycket enklare. Jag blir alldeles varm bara jag tänker på det.

Det finns så mycket att glädjas åt

Onsdag 6/5
Denna dag har bara kretsat kring en sak: uppvärmingen på vårruset! Jag är med och håller i den tillsammans med några underbara tjejer i Lingförbundet. Det är otroligt häftigt att stå i tornet med ett hav människor framför sig och se hur detta hav följer mina rörelser. Vilken kick!!

Inför uppvärmningen samtränar vi en hel del och det blir mycket skratt och ibland helt galna ideér (om ens hälften av dessa ideér skulle användas så skulle vi aldrig mer få hålla i uppvärmingen). Jag kommer alltid från samträningen på gott humör och med en såndär skön trötthet i kroppen. När vi sedan samtränar sista gången, i Slottskogen ca 45 min. innan det är dags, så känner jag en sådan samhörighet med de andra. Jag är glad och stolt över att få delta! Tack, tjejer, för att ni är så underbara! Som Lina skulle sagt: Jag ÄLSKAR att göra detta!

Nu är vårruset avklarat, träningsterminen med Ling är slut och jag tänker njuta av någon dags ledigt från träning innan jag tar tag i mig själv igen. Det har jag gjort mig förtjänt av tycker jag.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0